Dier en zorg

Het doel van Stichting Pup in Nood is het helpen van (moederloze) pups en jonge hondjes, maar ook oudere honden en andere dieren vinden via ons een goed opvangadres. Wij verzorgen de pups en honden (indien nodig medisch) en plaatsen ze dan uit bij een goed en veilig nieuw thuis. Helaas komt het ook voor dat we dieren vervoeren die door ernstige ziekte of hoge leeftijd het niet meer hebben gered en worden vervoerd naar een crematorium naar keuze van de eigenaar. Dat is altijd een moeilijk moment. Ook het ophalen van (gewonde) dieren die zijn gevonden behoort tot haar taak. Dan wordt zonodig eerste hulp geboden en het dier naar een dierenkliniek gereden. Natuurlijk wordt direct gekeken of een dier een chip heeft, zodat de eigenaar snel kan worden geïnformeerd.

De twee ambulances waarover de stichting beschikt vervoeren de huisdieren in de regio groot Amsterdam, maar ook in Nederland. In een aantal situaties bij aanvraag ook naar België. Ook vervoert de stichting in specifieke situaties diervoeding en materialen voor dieren die worden opgevangen of dieren in nood.

Tips over goede dierzorg

Naast acute hulp en ondersteuning geeft de stichting ook tips over goede dierzorg, denk bijvoorbeeld aan EHBO voor dieren, of wat te doen voor je huisdier bij te hoge temperaturen of hevige vrieskou. Waar kun je op letten als je op vakantie gaat. Dus allerlei Tips en Tricks…

Stichting Pup in Nood kan dit prachtige werk (blijven) doen door de giften en donaties van mensen die de stichting en de dieren in nood een warm hart toedragen.

Is er hulp nodig? Heeft u andere vragen? Schroom niet en neem contact met ons op via info@pupinnood.nl, via het contactformulier op deze website of telefonisch bij acute nood naar het noodnummer 06-53 63 3333.