Deze pagina bevat informatie en links naar organisaties die zich bezig houden met het welzijn van dieren.

144 RED EEN DIER Een belangrijke landelijke organisatie betreft het meldpunt 144 Red een dier. DIT meldpunt kunt u telefonisch bereiken voor het melden van dierenmishandeling en verwaarlozing van dieren. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie behandelen de melding. Zij treden op tegen dierenmishandeling.

Chipnummer.nl Een website waar u de chip van uw huisdier kunt checken. Zo weet u of uw dier is geregistreerd. Bij welke organisatie (we kennen er 9) en of de chip nog actief is. Bent u net verhuisd? Heeft u een nieuw telefoonnummer? En heeft u vergeten de chip van uw huisdier te controleren, dan is er grote kans dat uw huisdier niet snel de weg terug naar huis kan vinden. Dus regelmatige controle is ons advies.

Dieren EHBO App Google heeft een speciale Dieren EHBO App ontwikkeld. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook voor uw kat en hond. Met de handige EHBO App kunt u zelf eerste EHBO bieden aan uw huisdier. Ga naar de informatie over deze App Maar wij adviseren natuurlijk altijd om snel contact met uw dierenarts op te nemen.