Stichting Pup in Nood is per 1 september 2023 gestopt met haar activiteiten en per gelijke datum geliquideerd.

Omdat Pup in Nood vindt dat iedereen moet weten wat er aan de hand is met de rashond, heeft zij in 2014 in samenwerking met Uitgeverij De Graveinse Abeel het boek ‘Het leed dat rashond heet’ uitgebracht, dat ingaat op de rashond en de erfelijke kwalen en ziekten die de verschillende rashonden kunnen krijgen. Een deel van de opbrengst van dit boek komt ten goede aan Stichting Pup in Nood.

Verkrijgbaar via Bol.com en 2 andere partners. Nog op voorraad www.bol.com.nl

Het leed dat rashond heet – Paperback (nog verkrijgbaar): op uiterlijk, niet op gezondheid en daardoor een leven lang ziek.

Rashonden hebben het niet makkelijk. Iedereen valt voor hun uiterlijk, maar niemand let op hun gezondheid. Dat heeft heel nare gevolgen. Cavalier King Charles-spaniëls hebben een kans van 100% om ziek te worden (hartklachten) en een kans van 97% dat ze hun leven lang hoofdpijn hebben omdat hun schedel te klein is. Berner Senners krijgen vrijwel allemaal kanker. De Engelse Buldog kan niet meer normaal paren en bevallen. De Franse Buldog leeft in constante ademnood. Er is tegenwoordig nauwelijks meer een rashond die gezond is. Dat komt door erfelijke afwijkingen. Dàt ze die hebben, komt omdat er alleen gefokt wordt op uiterlijk – niet op gezondheid. Om dat te bereiken, wordt inteelt toegepast: vader met dochter, moeder met zoon. Maar inteelt maakt ziek. En daarom worden rashonden heel vaak ziek. Té vaak.

Rond 1920 verscheen het eerste wetenschappelijke onderzoek waaruit bleek dat inteelt slecht was; honden werden er ziek van. Inmiddels zijn we bijna een eeuw verder en is er niets veranderd, sterker nog: de rashond wordt alleen maar zieker. Maar de fokkers fokken door. Er zijn vele hondenfokkers in Nederland. Daar zitten ook goede fokkers tussen. Fokkers die gezonde rashonden fokken. Fokkers die wél van hun honden houden. Maar hoe vind je een goede fokker als een stamboom geen enkele garantie geeft op een gezonde hond? Want een stamboom is geen keurmerk van gezondheid, zoals velen denken, het is gewoon een geboortebewijs.

Dit boek wil de (toekomstige) hondenbaasjes informeren. Want het zijn tenslotte de baasjes die te maken krijgen met een zieke rashond, met heel veel verdriet omdat hun hond altijd ziek is of veel te jong sterft, en met torenhoge dierenartskosten. Als de baasjes weten waar ze op moeten letten, wat ze kunnen doen en wat er aan de hand is, dan kunnen ze een gedegen keuze maken.
Want als er geen zieke honden meer worden gekocht, dan worden er geen zieke honden meer gefokt.


Uitgave via FNAC.be UITVERKOCHT

De Heimweehond en andere hondenverhalen

Ontvoering, een zoektocht naar de baas; het zijn spannende avonturen die de honden in dit boek meemaken. En vaak is het alleen dankzij de hond dat de menselijke hoofdpersoon gered wordt. In het echte leven echter worden honden op straat gezet en mishandeld. Dan zijn zij het die gered moeten worden. Honden hebben veel te bieden, en iedere hond is het waard om een goed leven te leiden. Dat is ook de visie van Stichting Pup in Nood, die jaarlijks honderden afgedankte pups redt en een nieuw thuis geeft, en van alle hondenliefhebbers die belangeloos aan dit boek hebben meegewerkt.

Stichting Pup in Nood vangt pups op, verzorgt ze (ook medisch) en herplaatst ze. De opbrengsten van dit boek komen geheel ten goede aan Pup in Nood.
Voor meer informatie: www.pupinnood.nl of info@pupinnood.nl.

Pup in Nood bedankt iedereen hartelijk die belangeloos aan dit boek heeft meegewerkt