Nel van Wijngaarden

Nel van Wijngaarden maakt schitterende tekeningen van dieren. Dat velen haar werk enorm waarderen blijkt uit het feit dat zij vele malen heeft geëxposeerd, onder andere bij ING Bank, Art Expo, Bloedbank, RIAGG, Golden Tulip Hotel, diverse dierenklinieken, dierenasielen en bibliotheken en ook in België bij Domaine Du Chien. Zij publiceerde werk in onder andere Onze Hond, Hondenmanieren, Veronica, Dierenmanieren TROS, Hulphond Nederland, Dierenbescherming, Woef, Dier en Vriend en NRC kunst en economie. Verder heeft zij illustraties en cover verzorgd voor het boek Jaar en Dier 2005, en in 2006 heeft zij gedebuteerd met haar boek Help!… Er groeit een hond op mijn ezel.
Daarnaast komt zij tijd te kort om alle opdrachten uit te voeren die zij krijgt van dierenbaasjes die graag hun lieveling vereeuwigd willen zien.

Omdat dieren van kinds af aan in het leven van Nel aanwezig waren,
is het tekenen van dieren als vanzelfsprekend begonnen. Lees verder op haar eigen website over haar prachtige werk en liefde voor de dieren…

Nel van Wijngaarden vertelt in haar eigen woorden waarom ze besloot ambassadrice van Pup in Nood te worden.

Mijn wieg stond in Den Haag. Vanaf 1991 woon ik in Gouda.
In mijn prille jeugd waren er altijd al dieren om me heen. Ik weet niet beter. Katten in mijn ledikant en katten in mijn bed. Daarna kwamen er honden in mijn leven.
Mijn dieren zijn altijd tweede kans dieren geweest, dieren met een geschiedenis.
Door mijn tekenwerk kom ik veel in aanraking met goede dierendoelen. Dus dan kom je ook in aanraking met veel dierenleed. Ik kan me daarom ook ontzettend kwaad maken om wat wij, mensen, dieren zoal aandoen.
Gelukkig zijn er nog vele goedwillende mensen en instanties die zich het lot van mishandelde en misdeelde dieren aantrekken. Voor zover mijn mogelijkheden reiken, steun ik, met een deel van de opbrengst van mijn dierenkunst, een aantal goede dierendoelen.
Dat ga ik nu dus ook doen voor Pup in Nood. De mensen van Pup in Nood verrichten ontzettend belangrijk werk. En daarbij hebben ze hulp nodig. Met alle kleine beetjes helpen we immers de hondjes aan een goed en beter leven…