2013 April: Een stukje historie.. Jack de Jongh benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op vrijdag 26 april 2013 werd Jack de Jongh door de burgemeester van Amsterdam, (wijlen Eberhart van der Laan), namens koningin Beatrix, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De plechtigheid vond plaats in de Beurs van Berlage. Na het welkom kwamen de benoemingen aan de beurt. Er werd een speech uitgesproken waarna de benoeming plaatsvond en het lintje werd opgespeld.

De speech die gehouden werd, was als volgt:

In 1994 hebt u, samen met mevrouw Van den Heuvel, de stichting Pup in Nood opgericht. Het doel van de stichting is jonge hondjes op te vangen en verzorgen. U zorgt voor goede behuizing en voeding voor de hondjes en daarnaast zorgt u ervoor dat ze ingeënt en ontwormd worden. Natuurlijk richt u zich ook op het vinden van goede pleeggezinnen en controleert u de huiselijke omstandigheden van de hondjes regelmatig. Mocht u van mening zijn dat de verzorging beter kan, dan neemt u direct het hondje weer mee terug en zoekt u een ander pleeggezin. U kunt dit doen want alle hondjes blijven het bezit van de stichting.

Bij nacht en ontij bent u beschikbaar om hondjes te helpen, op te halen of te redden. Een aantal jaren geleden hebt u daarvoor de een dierenambulance – de ‘Puppielance’ – voor de stichting aangeschaft. Deze ambulance is erkend door de Federatie Dierenambulance Nederland.

De stichting Pup in Nood bestaat nu bijna twintig jaar en heeft meer dan 4000 jonge honden gered. Voor uw hondentrouw bent u benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bijzondere gebeurtenis – Jack benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Geef een reactie